Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Fujifilm X-T20 - Csúcsminőség, középkategóriás áron

Fujifilm X-T20 - Csúcsminőség, középkategóriás áron

A Fujifilm X-T20 rendszerkamera már első kézbe vételkor jó benyomást tett ránk: összerakása példás, minőségi érzetet kelt, gyorsan reagál mindenre és kényelmes használni, ergonómiája kiváló. 

 

Különösen impozánsnak találtuk, hogy a cég halad a korral, és az egyre fontosabbá váló videofelvétel esetében UHD felbontást kínál 30 fps-sel. A gyors autofókusz rendszer már ismerős az X-T2-ből: ez 325 különálló fókuszpontot használ, és rendelkezik olyan intelligens üzemmóddal is, amely analizálja a keresőben látottakat, felismeri, az arcokat felismeri az arcokat, szemeket, és ezeknek megfelelően állítja be az élességet. A fényképezőgépből kikerülő fotók minősége bőven a kiváló szinten van: a színek élethűek és élénkek, az élesség is remek, a kamera maga pedig, mint említettük, gyors, még gyenge megvilágítás mellett is 0,4 másodpercébe telik a felvétel elkészítése. Ha sorozatfelvétel kapcsolunk, akkor mechanikus zárjával másodpercenként nyolc képet készítésére képes, ha viszont a hangtalan elektronikus zárat választjuk, ez a sebesség 14-re nő.
A belső memória 42 fotó tárolását teszi lehetővé, tehát egy sorozat ennyi képből állhat.

A könnyű, mindössze 385 grammos, alumíniumból készült ház víz és porállónak éppen nem nevezhető, de fogása jó, nem csúszkál a kezünkben. A külvilág felé Wi-fi kapcsolatot kapunk, de egyéb modern extrák, így GPS, NFC vagy Bluetooth nincs a készülékben.
A memóriakártyáról okostelefonra is átvihetjük az adatokat egy IOS-re és Androidra elérhető alkalmazás segítségével. A kamera ilyenkor saját WLAN hálózatot hoz létre, amelyet a telefon önállóan felismer majd. A művelet elég jól automatizált, ám tesztünk során néha előfordultak lefagyások, akadozások. A kezelhetőséget illetően a Fujifilm semmit sem bízott a véletlenre: az általános kezelőszerveken túl a fotográfus használhat egy gyorsmenüt, és vele két tekerőgombot, ezen felül pedig a legtöbb gomb másodlagos funkciója is testre szabható - idetartoznak az iránygombok, a tetőn található billentyűk és tekerők is. További irányítási lehetőséget kínál a telefonra letöltött alkalmazás, ami alacsony késleltetésű távirányítóként funkcionál.

Mindent egybevéve úgy találtuk, hogy a 300 ezer forintos ár nem sok ezért a gépért.