Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Epson L1455 – Kiszámolva

Epson L1455 – Kiszámolva

Az ultra alacsony nyomtatási költségek A3-as méretben is elérhetővé váltak. Kipróbáltuk az Epson egyik legnagyobb tintatankosát.

Hazánkban is népszerűek az Epson külső tintatartályos nyomtatói, a kedvező nyomtatási költségek ugyanis sok vállalkozás számára hívó szónak számítanak, pláne, ha egy eszközhöz megfelelő funkcionalitás párosul. A technológia azonban eddig csak A4-es méretben volt elérhető, így aki nagyobb nyomatokra vágyott, az vagy vásárolt egy kiegészítő nyomtatót, vagy más beszállítóhoz fordult. A japán cég az L1455 bejelentésével azonban immár ebben a piaci szegmensben is megjelent L sorozatával, amelyet nem feltétlenül a szemkápráztató nyomatminőség, sokkal inkább az alacsony oldalköltség jellemez. Mennyire? Nagyon!

A Micro Piezós technológiával felszerelt printer oldalában ott találjuk a pigment fekete, valamint a cián, a sárga és a bíbor színek tartályait, amelyeket egyszerűen feltölthetünk, mintha limonádéba töltenénk citromlevet. A színes (T6642, T6643, T6644) töltetek átlagosan 1600 forintért szerezhetőek be, míg a fekete (T7741) utántöltőért körülbelül 3900 forintot kell kifizetnünk. A fekete szín esetén a gyártó 8000 oldalnyi dokumentummal számol – 5 százalékos átlagos ISO-lefedettség mellett -, és ez kevesebb, mint 0,5 forintos oldalköltséget jelent, ami rendkívül kedvező. A gép mellé járó üvegcsékben ráadásul 10500 fekete és színes oldalra elegendő tinta található.

Az L1455 kezdőára azonban viszonylag magasnak mondható, ám havi több ezernyi oldal nyomtatása mellett már egy két éven belül könnyedén megtérülhet a 300 ezer forint minden egyes fillére. A készülékben alkalmazott PrecisionCore nyomtatófej ráadásul gyors nyomtatást tesz lehetővé, így percenként akár 18-20 oldalt is elkészíthettünk a nyomtatóval, ami pont elegendő lehet kisebb irodáknak, tervezőcégeknek. Ezzel együtt nem gondoljuk, hogy a készülék erőssége a jó nyomatminőség lenne. Színei ugyanis kissé fakók, nagyobb egybefüggő alnyomatok esetén az egyes pixelek elcsúszhatnak; dizájner környezetben könnyen találhatunk jobb vételeket, akár az Epson kínálatában is.

A funkcionalitást tekintve viszont a legjobbak között a helye az L1455-nek, hiszen nemcsak A4, hanem A3 méretben is képes kétoldalas nyomtatásra és szkennelésre. Automata dokumentumadagolója (ADF) egyszerre 23 lapot képes átforgatni, így a színes, nagyobb méretű anyagok sokszorosítása is könnyen megoldható. A készülék elején megtalálható a 4,3 hüvelykes, színes LCD-kijelzővel elérhetjük a legfontosabb utasításokat – másolást, szkennelést, faxolást -, illetve különféle elő beállításokat adhatunk hozzá a helyi gyorsmenükhöz. Így például egy kattintással beszkennelhetünk és a felhőbe menthetünk egy dokumentumot, vagy akár azonnal elküldhetünk e-mailben egy fájlt. Az L szériához hasonlóan a nyomtatás fizikai gombokkal is elindítható, ahogy a legfontosabb vezérlőgombokat is a gép elején találjuk. Az eszköz három papírtálcával rendelkezik, amelyeket rugalmasan használhatunk, mivel szoftveresen definiálhatjuk az abba helyezett hordozó típusát, amely lehet A3+, A3, A4 és többek között C4, C6 boríték is.

A printerhez csatlakozhatunk vezetékes és vezetékmentes hálózaton keresztül, USB-csatlakozóval vagy éppen direkt Wi-Fi-vel is, akár egyszerre négy különféle eszközzel. A gép oldalán pedig egy Memory Stick-, valamint SD-kártya-foglalatot is elhelyeztek, így közvetlen nyomtatásra is lehetőségünk van, sőt, akár távolról is megdolgoztathatjuk a gépet az Epson Connect vagy a Google Cloud Print felhőjét használva. Kétségtelenül nem olcsó az Epson eszköze – kicsivel kevesebb, mint 300 ezer forintért vásárolható meg hazánkban -, de gazdag funkcionalitásával gond nélkül ki tud szolgálni egy kisebb irodát, rendkívül alacsony üzemeltetési költség mellett.